Övningar

Övningar

Här kommer det att komma mer övningar och video

Ont mellan skulderbladen och bröstryggen


mer information kommer snart

Höftsmärta


Det är ganska vanligt hos vissa yrkeskategorier och åldergrupper med höftsmärta. Om det är höftleden som signalerar obehag så brukar det göra ont i ljumsken, inte lika vanligt att det gör ont på utsidan av höften.


Här är det bra att mota Olle i grind dvs förebyggande är mycket lättare än att återställa en stel höftled. Yogan har många övningar för att öka rörligheten i höfter. Om det har gått för långt så kan höften kännas väldigt stel och då kan det vara bra att komma till mig några gånger för att mjuka upp innan du börjar med övningarna.


Ländryggssmärta och ryggskott


Många av oss har lite ont i ländryggen emellanåt, detta kan bero på en rad olika anledningar. De mer allvarliga brukar inkludera någon form av nervinklämning, så som diskbråck. Om nerver är i kläm så brukar det stråla ut i ett eller bägge benen och då nedanför knäleden. Dessa utstrålningar följer vissa dermatom. 


Om vi antar att det inte gäller någon nervinklämning, utan ”bara” ryggont. Är det en bandliknande känsla, dvs ömhet och ont, över hela ländryggen, så kan stretch av säte och höftböjare lösa mycket. Det är också viktigt att stärka bukmuskulaturen. 

Proava även Mac Gills 3

Core


Core eller bålstabilitet är ett samlingsnamn på de muskler som sitter i nedre regionen och är inblandade vid många rörelser. Läs mer här